Uitbreiding arrangement

U kunt dit arrangement verlengen. Zeker als u een eigen auto heeft zijn de wandelmogelijkheden eindeloos en kunnen de eigenaren u wegwijs maken in de omgeving. Ook op cultureel gebied is deze streek de moeite waard met vele kastelen, dorpen en kleine steden.

Extra overnachtingen

            La Fougeraie:              €64,00 per nacht 2-personen

            Domaine La Reveille: €89,00 per nacht 2-personen

  

Van dag tot dag

 

*Het arrangement kan ook in omgekeerde volgorde gepland worden en is afhankelijk van de beschikbaarheid van de accommodaties.

 

Dag 1

Vanaf 16 uur kunt u inchecken bij de accommodatie. Als u zich geïnstalleerd heeft kunt u een korte wandeling in de directe omgeving van de accommodatie maken.

Dineren en overnachten in Domaine La Reveille

 

Dag 2-3

U verkent vanuit Domaine La Reveille in 2 dagen de Forez- en Livradoiszijde van het Dore-dal. Mooie afwisselende wandelingen langs kleine gehuchtjes met vergezichten, bloemenweiden en bossen.

De wandelingen zijn 13-16 km en u stijgt/daalt tijdens de wandelingen circa 300 meter. Voor de meer ervaren wandelaar is er een wandeling beschikbaar in de « Haute Chaumes ». Het startpunt is ongeveer 20 autominuten van de accomodatie verwijderd. Indien u zonder vervoer verblijft, kunt u met de eigenaar een start- en ophaaltijd afspreken.

Dineren en overnachten in Domaine la Reveille

 

Dag 4

Vandaag loopt u in de richting van de tweede accommodatie. U steekt de Dorette over via een boomstam en loopt door de kloof met dichte bebossing naar het 300 meter hoger gelegen La Fougeraie. U passeert de grens tussen de beide departementen. Een pittige tocht, met voldoende mogelijkheden om onderweg te rusten en te genieten.

 

U kunt ervoor kiezen om uw auto naar de nieuwe accommodatie te laten brengen door de eigenaren van Domaine La Réveille. Een andere mogelijkheid is om ‘s avonds na de wandeling de auto zelf op te halen met de eigenaar van La Fougeraie. Indien u zonder eigen vervoer bent gekomen, zorgen wij voor uw bagagetransfer.

Dineren en overnachten in La Fougeraie

 

Dag 5-6

Vanuit La Fougeraie zijn er twee wandelingen voor u uitgezet in de omgeving, waarvan een wandeltocht naar het nabijgelegen middeleeuwse dorp «La Chaise Dieu » gaat. De abdijkerk is indrukwekkend en u treft er de graftombe aan van Paus Clemens IV en de fresco’s « Dance Macabre ». Hierdoor werd componist Camille Saint-Saëns geïnspireerd tot zijn beroemde muziekstuk.

Dineren en overnachten in La Fougeraie

 

Dag 7

U start dag de dag met een uitstekend ontbijt en uw uitchecktijd is uiterlijk 10.30 uur.

Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen bij een van beide accommodaties.